De beslissing is genomen om te vertrekken en zoals we in de Nieuwsbrief #5 al aangaven zijn we druk bezig met opruimen. Want we willen niet alles meenemen naar Italië. En wat kun je een hoop rommel verzamelen in de jaren dat we hier nu wonen. Iemand zei ooit tegen mij dat als je gaat verhuizen je twee dingen bij de deur moet zetten: een verhuiswagen en een grof vuil container. Goed plan!

Opruimen

Opruimen is dan de eerste stap. En dat hebben we gedaan de afgelopen maand. Zo zijn we al meerdere keren naar de stort gereden en hebben we een hoop dingen verkocht via Marktplaats zoals oude platen of Playmobil van de jongens. Weg = weg!

Klussen

En van opruimen krijg je lege ruimtes, dus hebben we de kwasten gepakt en zijn we lekker aan het verven geslagen. Gewoon alles weer een fris kleurtje wit en her en der de kamers weer gepimpt.

Het huis gaat in de verkoop

Om ons huis in Italië te kopen hebben we natuurlijk een hypotheek nodig en die dekt in Italië voor buitenlanders maar maximaal 60%. Dus hebben we eigen geld nodig en dat halen we uit de verkoop van ons huidige huis in Nederland. En die stap…die deed wel even zeer.

Ik had Lieke al een week beloofd om https://www.reindersmakelaars.nl/ te bellen maar er kwam steeds wat “tussen”. Maar op een moment moest het toch gebeuren. En ja, we zijn er uit gekomen. We gaan samen met Loes ons huis verkopen en al heel snel. Als alles mee zit, staat hij al medio April op Funda en mogen jullie gaan bieden.

Plannen

En dan komt gelijk het volgende eraan, nl huizen bezichtigen in April. We hadden al een aantal favorieten en daar zijn er al een paar van afgevallen. Het schijnt dat andere mensen ook huizen zoeken en kopen in Italië….jammer.

Maar gelukkig hebben we nog genoeg over om in een week te bekijken. Niet een hele week natuurlijk. Nee we gaan op 1 dag zoveel mogelijk bekijken en de dagen daarom heen gaan we nadenken, de regio van het leuke huis bekijken en wie weet wat nog meer. Het is maar een week en ook nog gewoon vakantie!

Ik ga jullie nog niet vertellen welke huizen we gaan kijken (ah!) want Andrea kan natuurlijk meelezen hier en dan wil hij niet zakken met de prijs… En we willen de mooiste voor de voordeligste prijs natuurlijk!

Sociale media

In de week dat we daar zijn kun je ons volgen via sociale media. Dat kan op onze eigen accounts maar nu ook via de accounts van deze blog:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555768816153
X: https://twitter.com/WeVertrekken
Instagram: https://www.instagram.com/wevertrekkenfamiliekruk/