We zijn op het punt gekomen dat het opeens ECHT is geworden. Hiervoor was het nog een “droom” en nu is het ECHT geworden. En ja dan ben je wel even bang en wil je juichen. Maar als je dan diezelfde avond de hond uitlaat, kwam het bij mij wel binnen: we zijn nu echt bezig… over een paar maanden / jaar, woon ik hier niet meer….

En dan wordt je echt blij! Het is ingang gezet, WE VERTREKKEN!

Hulp ingeschakeld


We hadden al vaker aangegeven dat we aan het rondkijken waren naar partijen om ons te helpen bij de aanschaf en verwezelijking van onze droom. We hebben met meerdere partijen gesproken en goede en minder goede gevoelens daaraan over gehouden. Uiteindelijk kiezen we voor de partij die ons vanaf het begin een goed gevoel gaf in hun werkwijze, de personen met wie we moeten samenwerken en het beoogde traject en resultaat. Ze bieden ons een all-in dienstverlening, d.w.z. niet alleen maar tot de overdracht bij de notaris, maar tot en met de aansluiting van de Nuts voorzieningen, Internet etcetera.

Hun dienstverlening is natuurlijk veel uitgebreider dan ik nu even zo opschrijf, maar dit was voor ons wel een uniek punt wat het onderscheid maakte en ons geinteresseerd maakte. Kijk rustig op hun site wat hun visie en werkwijze is : La Dolce Casa – Maatwerk voor Italiaanse woonwensen

Hypotheek

Vlak voor Kerst hebben we gezeten met de Broker voor onze hypotheek. Want ook wij moeten een financiering nemen om de droom te kunnen verwezelijken. We zijn wel avontuurlijk maar willen graag het risico beperken. Dus zijn we gaan zitten met het negatiefste scenario, namelijk een maximale hypotheek binnen ons budget. Dit betekent in Italiƫ 60% financiering. De andere 40% moet je nog steeds zelf meenemen, uit spaargelden of overwaardes. Hierin kregen we groen licht dus die is gelukt! Dat wil niet zeggen dat we voor de maximale hypotheek gaan, maar het geeft wel wat lucht.

Bezichtingen


Daarnaast willen we gaan kijken naar de verschillende huizen uit onze topfavorieten. We hebben best wel een lijst maar toch springen er 3 uit die onze meeste voorkeur hebben. Deze willen we dan zeker gaan bekijken en daarnaast nog een of twee anderen ter vergelijking. Daarom hebben we in April een week gepland om weer af te reizen naar de Marken.


We hebben een huis gehuurd in Pesaro voor een week en gaan vanuit daar de huizen zelf bekijken, de omgeving waar ze staan en vooral weer veel indrukken op doen. We proberen terug te komen zonder een bod gedaan te hebben (maar we beloven niks!). Zorg dat je paraat staat (@Loes) om ons huis in de verkoop te gooien šŸ˜‰

Opruimen

Het is nu officieel in gang gezet en dus komt de volgende fase erbij: opruimen! Want je kan niet alles meenemen naar Italiƫ. Verhuizen naar het buitenland is al duur genoeg. Daarnaast koop je een huis vaak met inboedel dus heb je al snel veel dubbel.

Aangezien we eerst ons hus in Nederland verkocht moeten hebben voor de aankoop in Italiƫ rondgemaakt kan worden en Dion natuurlijk zijn HAVO afgerond moet kunnen hebben in 2025, gaan we een periode huren (iemand een huis te huur in Apeldoorn voor een jaar?).

Dan heb je dus teveel spullen en ga je opruimen. Ritjes naar de kringloop, stort en heel veel op Marktplaats zetten

Happy 2024

Er is dus genoeg gebeurd de afgelopen maand en met veel goed nieuws! Dat betekent dat er de komende maanden weer veel verteld wordt in de Blogs en wat meer detail in de Nieuwsbrieven. Zorg dat je de site in de gaten blijft houden.