Oh wat hebben we jullie geduld getest. Maar daar zijn jullie met vlag en wimpel in geslaagd! Dus hebben we vandaag weer wat voortgang te melden.

Verkocht!


Ons huis in Nederland is verkocht! Het heeft even geduurd want het is een bijzonder huis en een bijzonder huis trekt en verdient bijzondere bewoners. En die hebben het huis gevonden! Dus dat haalt een hoop stress weg. Want elke keer komt er iemand kijken dus moet het huis van top tot teen aan kant zijn en netjes ogen. Maar ook weer niet te klinisch want er wonen nog mensen en dat mag best gezien worden.

Dus gingen we met Zoë naar de KFC en of de McDonalds als de kijkers rond het avondeten kwamen kijken of lekker wandelen naar de supermarkt in plaats van met de auto. Een andere dag ging ik maar werken op kantoor in plaats van thuis. We maakten er maar gelijk wat leuks of nuttigs van.

En uiteindelijk kwamen we uit de onderhandelingen, tevreden met het eindresultaat en klaar voor de volgende stap.

Gehuurd!

Maar dan heb je op datum X geen dak meer boven je hoofd! En wie het nieuws een beetje gevolgd heeft, weet dat niet alleen de koopwoning markt een drama is. In de huurwoningen is het nog veel erger. We zijn wezen kijken bij mooie huizen en zelfs potentieel bijna huurder geweest. Maar als je te maken hebt met concurrenten die een paar maanden of zelfs een jaar vooruitbetalen, dan houdt het wel op hoor. En dan hebben we het over huurprijzen tot € 2.000 per maand.

Uiteindelijk hadden we een mooie op het oog en ging het nog tussen 2 partijen. Alleen onze enige concurrent kon de volle 2 jaar huren en wij maar 1 jaar… Weer de teleurstelling en overnieuw beginnen de volgende dag.

Het zoekgebied was inmiddels al zo groot als “binnen 1 uur reistijd met het OV voor Dion”. Vakantiewoningen op de Veluwe is een optie maar die mag je niet als woonadres opgeven bij de gemeente. Airbnb is ook een optie maar om die woningen nu een jaar te huren wordt wel een heel duur grapje. Al eerder naar Italië en een kamer huren voor Dion in de tussentijd, is ook voorbij gekomen. Familie en vrienden boden al een kort verblijf aan ter overbrugging (Dank nogmaals, jullie weten wie jullie zijn <3 ).

En dan opeens tijdens de lunch een email of we interesse hebben in het huurhuis. Huh? Deze hadden we toch al op gereageerd? Kwamen ze opeens een oude mail van ons tegen? Is dit een vergissing…


Nee, de eerder genoemde partij voor 2 jaar was niet de doelgroep die de verhuurder zocht en ze wilden toch liever ons! Het dak ging er wel even af hoor. Jazeker we willen nog steeds. Papierwerk geregeld en dergelijke en nu hebben we een mooie huurwoning tot ons vertrek naar Italië.

Aankoop…

En dan is het de volgende stap. De onderhandeling met het gekozen huis. Daar zitten we nu midden in en kan ik dus nog niks over zeggen…

Nog even geduld. Jullie kunnen het!