Tijdens de derde kijkdag hadden we weer 3 huizen op de agenda. Gelukkig wat dichterbij dus we hebben niet veel kilometers afgelegd. En het weer zat niet mee deze dag, want het heeft behoorlijk geregend die dag.

Het eerste huis wat we bekeken was een draaiende B&B met een zwembad en 6 kamers. Geen eigen woongedeelte dus, maar met een simpele aanpassing is dat wel te realiseren. Het huis en stuk grond zag er prachtig uit en was top onderhouden, niks op aan te merken. En het uitzicht…. ja dat blijft hier in de Marche fantastisch!


Het tweede huis stond al heel lang op onze lijst en het stelde zeker niet teleur. Sterker nog dit was het enige huis waar we toch wel wat twijfels bij hadden vooraf. Maar het was echt een verrassend huis. Het had een mooi groot woonhuis en 2 mooie ruime appartementen. Er stond nog een oud huis (lees ruïne van 400m2) naast welke vervangen kon worden door een nieuw huis. De grond er om heen was super mooi: een grote moestuin met een eigen meer! Er kan nog grond bij gekocht worden met bos en olijfbomen. Zeer verrast waren we door dit huis!


Het derde huis, dat was de meest hilarische van de hele reis. We moesten achter de makelaar de berg op… over een zand/gravel weg van 2 meter breed, na de regen van vandaag. En dat voor toch wel 10 km en alleen maar omhoog, soms wel 20% stijging. Er kwam geen einde aan en wat hadden we een lol onderweg. Echt heel grappig! Oh ja het huis, dat gaat hem niet worden. Het was een super huis, goed onderhouden maar zo niks voor ons. Alleen op een berg… met een zwembad in het bos. In de winter ben je dus compleet afgesloten van de wereld.


Tot slot

Het waren drukke dagen met heel veel indrukken. We hebben allemaal prachtige huizen gezien. We zijn super begeleid door Antonella van http://www.ladolcecasa.nl. Ik kan het iedereen aanraden!

Maar tussendoor hebben we uitgerust en nagedacht. Veel besproken met Dion en met vrienden en familie over de WhatsApp. Nu gaan we nadenken over welk huis het wordt, de vervolgstappen en alles wat de komende maanden ons nog gaan brengen. Want het spel is nu op de wagen!

En tot slot nog wat foto’s van de rest van de week. Tot snel!