We hebben inmiddels alle info verzamelt die we wilden, zo weten we de regio en we hebben een goed beeld van het huis dat we willen….of toch niet? Ik bedoel, je ziet een huis dat niet alle boxes aanvinkt van droom maar wel interessant genoeg is. Ik bedoel als voorbeeld, wie wil er niet in een Etruskische tempel wonen met fresco’s aan de muur van de latere kerk? Of een oude parochie met 25 kamers en een refter?


Geld….geld

Meestal is geld het probleem met het verwezelijken van je dromen en bij ons is dat niet anders. Want sommige zijn al klaar en/of in gebruik als B&B zelfs. Maar daar is de prijs dan ook vaak naar. Die beginnen namelijk van € 450.000 te tellen. En dat is een hoop geld in een land waar je maar 40-60% kan financieren met een hypotheek, exclusief kosten koper en alle andere kosten onderweg….


Ehm…waar is het dak?

En daarnaast heb je natuurlijk nog de bekende Ik Vertrek problemen : Je hebt een huis gekocht met een verkeerd bestemmingsplan, nl een agrarische bestemming ipv een woonbestemming of je hebt een huis gekocht waarvan het dak toch niet zo goed was als dat de verkoper zei.


Jullie kennen ons als toch wel goed nadenkende mensen, we stappen niet blind in een avontuur zonder dat we wat valkuilen hebben geïdentificeerd en verholpen. Dus hebben we eerste contacten gelegd met één van de instanties, zoals genoemd in Nieuwsbrief #2. Nog informeel, dus wat kunnen we voor elkaar betekenen en wat kost het allemaal. Ik zal daar meer op in gaan in de volgende Nieuwsbrief. Deze laat nog even op zich wachten want de boel moet wel eerst geformailseerd zijn natuurlijk. Dus meld je aan als je dat nog niet gedaan hebt.

Beslismoment

In elk geval zijn we nu op het punt gekomen dat we beslissingen gaan nemen, want vanaf nu kunnen we het huis van onze dromen vinden of het huis wat we gaan aanpassen naar onze dromen of misschien wel een combinatie van die twee. En als we die tegen gaan komen tijdens onze eerste bezichtigingsreis hopelijk in April 2024 dan kan het snel gaan: Ons huis in Apeldoorn verkopen, inschrijven in Itali:e zodat we een rest financiering kunnen regelen, tussentijds huren in NL want we hebben hier nog steeds e.e.a. af te ronden, etcetera.

Zo hebben we het eerder genoemde idee om een huis voor ons zelf te kopen en de gasten in een ander huis onder te brengen, voor ons uit geschoven. Niet dat dit van de kaart is, maar meer als alternatief als onze initiële droom niet haalbaar is. Dus die post it is weer terug op het spreekwoordelijke bord, tussen alle andere ideeën voor later of misschien nooit.

Dus genoeg te doen en te beslissen, maar de volgende stap is gezet! In de volgende posts en nieuwsbrieven houden we jullie uiteraard op de hoogte!