Laat ik gelijk zeggen, het was een super vakantie! Heerlijk weer (hittegolf, who cares!) en mooie dingen gezien. De auto had wat problemen met de koeling van de motor, maar daar zal ik jullie niet mee lastig vallen want daar zijn we hier niet voor.

Kitten van de eigenaar van het huisje schuilde onder onze auto

Disclaimer: we beschrijven hier onze meningen en ervaringen over een regio. Ik kan me voorstellen dat mensen hier aan of opmerkingen op hebben. Die hoeven we niet te weten, we gaan er wonen dus onze mening geldt in deze. Hoe ongegrond die in jou ogen zal zijn, dan ga je er lekker zelf wonen, leef je droom!

In de eerste week zaten we in Piëmont, net iets boven Asti. We hadden voor Piëmont gekozen omdat ze er mooie karakteristieke huizen en woonboerderijen hebben. En van alle regio’s uit onze lijst, veruit de goedkoopste. En we weten nu waarom. Het is namelijk een uithoek van Italië die heel agrarisch is. Wat ik normaal niet erg vindt want ik ben opgegroeid in de Liemers en merendeel van mijn middelbare school in Doetinchem doorgebracht. En zoveel groen en muggen. Het huisje was afgelegen dus dat mag niet van invloed zijn, maar toen we rondreden waren we er snel uit. Her wilden we niet wonen.


Na een zware en lange oversteek via Bologna (2u file in 40 graden), kwamen we aan in La Marche. En dat vonden we mooi! We hebben zoveel geschiedenis gezien van de Romeinen en Urbino, het strand van Fano en de heuvels, prachtig!




Alleen lag ons huis bovenop een 2,5 kilometer lange klim en hopen dat je niemand tegenkomt. Dus waren we hier heel stellig, hier willen we zeker wel wonen, alleen wil Lieke niet boven op de berg.

De laatste week was in onderste puntje van Ligurië, vlak bij Lucca. Het bovenste deel wilden we sowieso niet, te toeristisch. Deze omgeving was ons te groen en te bergachtig en misschien waren we verwend door La Marche. Maar er waren zeker mooie dingen, iets zuidelijker in de Toscane en daar willen we zeker wel wonen.



Uiteraard hebben we meer en beter onderbouwde meningen dan hierboven, maar dit is ook maar de online samenvatting zeg maar. Maar het doel van de vakantie was behaald en heeft onze droom bevestigt: we willen in Italië wonen en bij voorkeur in de regio’s La Marche, Toscane en eventueel de tussenliggende provincie Umbrië.