De beslissing is genomen, we gaan naar Italië migreren! Maar wanneer dan, dat is de vraag. Kijk, zoals ik al eerder schreef willen we de kinderen zelf de keuze laten of ze meegaan. Daarnaast moeten ze sowieso tot hun 18e naar school in Nederland, want als we ze haverwege meenemen dan lopen ze daar vast in het onderwijs (pubers!) en of ze de school dan ooit afgaan maken? Nee, zij moeten niet de dupe zijn van onze keuze. Sterker nog, we willen dat ze er voordeel uithalen. In Italië heb je bijvoorbeeld goede Universiteiten voor geschiedenis, je woont er immers tussen.

Daarnaast willen we de tijd nemen voor alle stappen op ons pad naar Italië. Geen overhaaste beslissingen. Het is een “life changing” beslissing, toch? We hebben een huis in Nederland dat we misschien met wat overwaarde kunnen verkopen, we willen niet in Nederland de deur dichttrekken en dan de volgende dag in Italië het huis betrekken. Nee, het moet geleidelijke en goed doordacht gebeuren. Dus nog een reden dat Ik Vertrek ons niet ziet zitten, saaie TV 😉

Nu zijn wij in 2026 25 jaar getrouwd en zijn de zoons aan het studeren (op kamers of nog thuis).  In de tussentijd kunnen we het huis verkopen, een huis in Italië aankopen en in Nederland blijven huren. En in de vakanties gaan we dan een paar weken die kant op om te verbouwen om zo in 2 tot 5 jaar te emigreren.

Kanttekening is dat dit niet 100% vast staat en ons kennende kan het zo weer veranderen. Als de jongens maar goed voor elkaar zijn of misschien gezellig mee gaan. Dat is natuurlijk het mooist!