Oké, we gaan Nederland verlaten. Emigreren! Dan is de eerste vraag waar willen we naar toe. Italië, Frankrijk en Spanje zijn dan de logische oplossingen want we willen geen sneeuw en strenge winters meer. Ik vind de winters met veel sneeuw wel leuk maar is voor Lieke geen optie.


Frankrijk is natuurlijk het land van de B&B ’s en Gites. Je ziet het land vaak voorbij komen bij Ik Vertrek en dat soort programma’s. Maar we vinden het voor de vakantie erg mooi maar niet om er te gaan wonen. Daarmee viel Frankrijk als snel af, want aan ons lijf geen Kasteel!


Voor Spanje hebben we heel uitgebreid gekeken. We zijn met Duolingo begonnen aan de taal en hebben zelfs een kijkvakantie gepland. Maar tijdens deze planning kwamen we snel tot de conclusie dat het wel erg ver weg is en je dan gebonden bent aan het gehuurde huis of kamer.  En dat krijgen wij dan straks ook. Gasten die de hele dag rond je huis hangen omdat er minder te doen is in de omgeving. En geloof me, ze zijn van harte welkom hoor maar we hoeven ze niet te vermaken. Daarnaast willen we geen avondeten reserveren. En tot slot kwamen we erachter dat we de leuke huizen (en die hebben ze best veel in Spanje) toch aan het vergelijken waren met de Italiaanse stenen huizen van Toscane, ons droomgebied. Dus ook Spanje viel af…


Italië, dat moet het gaan worden. We waren er uit, we vergeleken alles met Italië dus waarom gaan we niet wonen in onze droom? Ik heb in één van de vele boeken die ik inmiddels al over dit onderwerp gelezen heb, gelezen dat je je droom moet opzoeken en daar geen compromis op sluiten. Het is immers je droom, voor een halve droom kun je net zo goed in Nederland blijven. Alles is daar al goed geregeld voor je.