Iedereen die ons kent was niet verbaasd van onze plannen. We hadden het al vaker uitgesproken maar het was altijd een “droom of fantasie”. Alleen nu gaan we werken aan de realisatie ervan. Wordt het niets dan hebben we het tenminste geprobeerd.

Dat is ook de merendeel van de reacties die we zoal ontvangen. Mensen zijn blij voor je dat je je droom probeert waar te maken. Ze willen de foto’s van huizen zien, waar we in Italië gaan wonen en wat we daar gaan doen et cetera.

Daarnaast heb je de sceptici. Die zien beren op de weg en geven je een lijst van problemen die je gaat tegenkomen. Daar hebben we geen problemen mee, want dat zorgt ervoor dat we de realiteit niet uit het oog verliezen en even van de roze wolk komen. We leggen dan vaak ons pad uit en dat we stap voor stap bekijken en meerdere beslismomenten hebben ingebouwd.


Daarnaast wordt steeds gevragd of we mee gaan doen aan Ik Vertrek. Alsof Nederland zit te wachten op ons gezicht op TV? Nee, dat gaan we dus mooi niet doen.


Uiteraard kan ik nog meerdere benoemen maar dit waren wel de twee belangrijkste groepen en we zijn nog niemand tegengekomen die zich ervoor geworpen heeft en gezegd dat we dit onder geen beding moeten doen. Iedereen gunt het ons en hopen dat we vinden waar we van dromen.